یاسکاوا الکتریک | نمایندگی یاسکاوا (Yaskawa) و Omron در ایران

پنج مهم‌ترین رویکرد در علم رباتیک بر اساس آنالیز IFR در سال ۲۰۲۵

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 5]

 

حجم فروش ربات و تجهیزات آن به مبلغ ۱۶.۵ میلیارد دلار به بالاترین مقدار خود در تاریخ رسیده است و روند درخواست مشتریان نیز رو به افزایش است. IFR پنج مهم‌ترین رویکرد این شاخه از صنعت را که در سال‌های پیش رو آن را تحت تأثیر قرار خواهد داد به شرح زیر آنالیز نموده است:
۱-هوش مصنوعی(AI) : در علم رباتیک هوش مصنوعی راه‌حل‌های مختلفی را عرضه می‌کند که باعث راحتی کار و بالا رفتن راندمان کاری می‌شود. در این مورد می‌توان کمک به پردازش حجم بالای اطلاعات یا به سامانه‌های ویژن اشاره نمود. سازندگان ربات و هم‌چنین تولیدکنندگان پردازشگرها بر روی گسترش و تولید این بخش از تولیدات خود برای شبیه‌سازی کار ربات‌ها مانند دنیای واقعی سرمایه‌گذاری می‌کنند. در این دنیای واقعی شبیه‌سازی شده که معروف به هوش مصنوعی فیزیکی است امکان خود‌آموزی و واردکردن تجربیات به ربات به جای برنامه‌نویسی مرسوم امکان‌پذیر است.
۲-ربات‌های انسان‌نما: باید منتظر بود که ربات‌ها انسان‌نما از نظر اقتصادی و قابلیت‌ها بتوانند جای خود را در صنعت باز نمایند. اما در حال حاضر ربات‌هایی که شبیه کارکردن انسان هستند برای کاربردهایی مانند انبارداری یا جابجایی بار عرضه شده‌اند.
۳-صرفه‌جویی در مصرف انرژی و آینده‌نگری: به‌طور کلی می‌توان گفت با استفاده از ربات‌ها به دلیل دقت در انجام کار از هدر رفتن مواد اولیه در خطوط تولید جلوگیری می‌شود و این امر باعث بهتر شدن نسبت ورودی به خروجی مواد در فرایند تولید می‌شود که این خود در بهینه شدن مصرف انرژی ماشین‌آلات تولیدی کمک می‌کند. همهٔ این امور برای بهتر شدن وضعیت مصرف انرژی و ذخیرهٔ مواد اولیهٔ خام مورد استفاده برای نسل آتی تأثیر به‌سزایی دارد. تولید ربات‌های متحرک کم‌وزن یا استفاده در حالت سکون آن‌ها در پایین آوردن مصرف انرژی نقش مهمی را ایفا می‌کنند.
۴-بازار و نیاز جدید مشتریان برای رباتیک: نیاز به سرمایه‌ٔ اولیهٔ هنگفت و هزینه‌های بالای مرتبط با تعمیر و نگهداری ربات برای شرکت‌های کوچک و متوسط خود به عنوان سدی در مقابل استفاده از این نوآوری محسوب می‌شود. مدل‌های بازرگانی مانند Robot-as-a-Service (Raas) یا به زبان دیگر اجارهٔ ربات می‌تواند کمک مؤثری برای این شرکت‌ها باشد که امکان تهیهٔ سرمایهٔ اولیه برای خرید ربات را ندارند. همچنین استفاده از ربات‌های ارزان‌قیمت به جای ربات‌های سطح بالا که معمولاً شرکت‌ها به قابلیت‌های اضافهٔ آن‌ها نیازی ندارند، راه‌حل دیگری پیش‌رو مشتریان قرار می‌دهد.
۵-ربات در مقابل کمبود نیروی انسانی: استفاده از ربات‌ها می‌تواند از نگرانی تولیدکنندگان در مورد کمبود نیروی انسانی کم نماید. هم‌چنین می‌تواند استفاده از ربات در کارهایی که از نظر محیطی آلوده‌گی دارند یا کارهای یک‌نواخت که خستگی روحی برای نیروی انسانی دارد باعث می‌شود تا از نیروی کار انسانی در کارهای دیگری که ارزش کاری بالاتری دارند استفاده کرد.

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 10 میانگین: 5]
0
دیدگاه‌های نوشته

*
*