یاسکاوا الکتریک | نمایندگی یاسکاوا (Yaskawa) و Omron در ایران

سرو موتور چیست

سرو موتور چیست
امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

همه چیز درباره سرو موتور

سرو موتور چیست: گفتنی است که کلمه “سرو” یا Servus”” یک کلمه یونانی است که معنای آن خدمت کار است. و اما سرو موتور یاسکاوا یک موتور الکتریکی است که این امکان را برای کاربر فراهم می‌کند که کنترل دقیق را به دو صورت خطی و دورانی انجام دهد، این سرو موتور برند یاسکاوا در سیستم بسته کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع ویژگی‌های منحصر به فردی هم دارند که یکی از آن‌ها امکان کنترل دقیق آن‌ها است به همین دلیل انتخاب این نام گزینه بسیار مناسبی است. توجه کنید که سروموتور یاسکاوا از لختی یا اینرسی کمی برخوردار هستند که همین مسئله موجب می‌شود که دستگاه بتواند به سرحت تغییر جهت بدهد یا حرکت کند تا در نهایت به سرعت مورد نظر خود برسد.

ُرو پک با ورودی برق ac

سرو موتور یاسکاوا چیست؟

در واقع می‌توان گفت که موتورهای الکتریکی انواع مختلفی دارند که یکی از آن‌ها سرو موتور یاسکاوا است. با توجه به این که این نوع موتور الکتریکی از خاصیت لختی کمی برخوردار است، در کمترین زمان ممکن می‌توان موجب تغییر سرعت آن‌ها شد؛ به همین دلیل نسبت به سایر موتورهای الکتریکی از بیشترین کاربرد برخوردار است. در سرو موتور برند یاسکاوا از طریق سیستم کنترل فیدبک پارامترهایی همچون قدرت سرعت و موقعیت دستگاه، تغییر داده می‌شود.

 

در حقیقت به سیستمی که با مقایسه و بررسی کردن توابع کمیت کنترل شده، کمیت مرجع و اختلافاتی که بین آن‌ها به منظور کنترل وجود دارد، رابطه‌ای مروض را بین آن‌ها درست می‌کنند، سیستم کنترل فیدبک می‌گویند. اساسا در سرو موتورهای یاسکاوا به شکل کلیک سری مدارات الکترونی در کنار آن‌ها قرار دارد، همچون درایوها؛ الکترو موتور وظیفه شفت عمل گردش را بر عهده دارد و تجهیزات الکترونی به الکترو موتور دقت می‌دهند که این دقت شامل پارامترهایی همچون کنترل سرعت، کنترل زاویه، کنترل شتاب و … است. اصولا سرو موتورهای یاسکاوا در دو مدل بدون گیربکس و گیربکس دار طراحی و تولید می‌شوند که ابعاد آن‌ها متغیر است، در واقع اندازه‌های کوچک آن‌ها در تجهیزات مکاترونیکی و پروژه‌های رباتیکی استفاده می‌شوند و اما از سایزهای بزرگ‌تر آن در تولید تجهیزات صنعتی استفاده می‌شود برای مثال در تولید دستگاه‌های CNC کاربرد دارند.  

نحوه عملکرد سرو موتور

لازم است بدانید که عملکرد سرو موتورهای تولید شده شرکت یاسکاوا به سیگنال‌های دریافتی که به‌وسیله سیم کنترلی که در آن وجود دارد، به سرو موتور اعمال می‌شود، بستگی خواهد داشت. هر سرو موتور تولید شده برند یاسکاوا یک شفت خروجی دارد که این محور می‌تواند از طریق دریافت نمودن مجموعه‌ایی از سیگنال‌های رمزی، در طول یک حرکت‌ زاویه‌ای متناسب با سیگنال ورودی قرار بگیرد.

 

به عبارت دیگر سرو موتورها فقط زمان فعال بودن پالس ورودی فرستاده شده، قادر است که در مکان زاویه‌ایی منحصر به آن قرار بگیرد. اگر پالس ورودی تغییر کند موقعیت زاویه‌ای موتور هم دچار تغییر خواهد شد. سرو موتور دارای اجزای مختلفی هستند که از جمله آن‌ها می‌توان به گیربکس، موتور مستقیم یا DC، برد الکترونیکی یا همان میکروکنترلر اشاره کرد. برد الکترونیکی وظیفه دارد که زاویه چرخش سرو موتور را کنترل کند، برد الکترونیکی با دریافت کردن سیگنال موجب کنترل خروجی چرخ‌دنده‌ می‌شود تا مطابق زاویه خواسته شده دوران کند.   

انواع سرو موتور

در حالت کلی سرو موتور به دو صورت 3 و 5 سیمه طراحی و تولید می‌شوند. یعنی یک مدل ‌آن‌ها سه سیمه است و مدل دیگر به صورت پنج سیمه ساخته می‌شود. گفتنی است که سرو موتور سه سیمه یاسکاوا بیشتر مورد استفاده کاربر قرار می‌گیرد، که دو سیم آن‌ برای تغذیه سرو کاربرد دارد و یک سیم آن به منظور کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد. و اما در مدل سرو پنج سیمه یاسکاوا چهار سیم به منطور تغذیه استفاده می‌شود که دوتای آن سیم مدار و دوتای دیگر سیم موتور هستند و یک سیم هم در جهت کنترل سرو موتور استفاده می‌شود. میکرو کنترلر پس از دریافت پالس ارسالی و بررسی عرض آن، موقعیت جدید موتور را مشخص می‌کند. در واقع میزان عرض پالس دریافتی توسط میکرو کنترلر موجب تعیین زاویه شفت خروجی می‌شود؛ برای نمونه پالسی با عرض 0.5 میلی‌ثانیه زاویه 0 و پالس با عرض 2/5 میلی‌ثانیه حداکثر زاویه شفت را تعیین می‌کند. 

 

در ادامه انواع سرو موتورهای یاسکاوا را بر اساس پارامترهایی همچون از نظر مکانیکی، الکتریکی مورد بررسی قرار می‌دهیم:

 

🔸انواع سرو موتورهای یاسکاوا از نظر مکانیکی

 لازم به ذکر است که بدانید سرو موتورهای تولید شده از شرکت یاسکاوا از نظر مکانیکی در دو مدل دورانی و خطی طراحی و تولید می‌شوند که در واقع در نوع خطی آن‌ها به وسیله گیربکس حرکت دورانی موجود به حرکت خطی تبدیل می‌شود.   

 

🔸انواع سرو موتورهای یاسکاوا از نظر الکتریکی

 در واقع سرو موتورها از نظر الکتریکی در دو نوع برق متناوب یا همان AC و برق مستقیم یا همان DC طراحی و تولید می‌شوند. لازم است که بدانید در صنعت نوع برق متناوب یا همان AC بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد و کاربرد بیشتری هم دارد؛ چرا که از ویژگی‌های خوبی همچون اندازه و ابعاد کوچکتر، راندمان بالا، تعمیر و نگهداری آسان‌تر، قیمت بسیار مناسب‌تر و غیره بهره می‎برد و به نسبت نوع برق مستقیم یا همان DC بیشتر کاربرد دارد. 

 

لازم است بدانید که نوع برق مستقیم یا همان DC کاربردهای محدودی دارند یا معمولا در وارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. اگر بخواهیم سرو موتورهای یاسکاوا را با توجه به پارامترهای دیگر دسته بندی کنیم می‌توان گفت به دو صورت ترمز دار و معمولی وجود دارند. نا گفته نماند که نوع سرو موتورهای یاسکاوا DC به نوبه خود در دو دسته بدون جاروبک و جاروبک دار وجود دارند که هر کدام از آن‌ها علاوه بر مزیت‌ها از معایبی هم برخوردارند

انواع سرو موتور

سرو موتور DC

همان گونه که قبل‌تر گفتیم سرو موتور DC برند یاسکاوا به نوبه خود در دو دسته بدون جاروبک و جاروبک دار تولید می‌شود که هر کدام از آن‌ها دارای کاربردها و مشخصات فنی متفاوتی هستند. برای مثال انواع مختلف این سرو موتورهای DC شرکت یاسکاوا عبارت‌اند از:

سرو موتور تحریک ثابت یاسکاوا

سرو موتور کنترل موازی یاسکاوا

موتورهای سری یاسکاوا

مورتورهای سری چاکدار یاسکاوا

 

✔️مزایای سرو موتور DC 

🔹کنترل آن آسان است و بسیار دقیق

🔹زمان پاسخگویی بسیار سریع است.

🔹دارای بازدهی و توان بالا است.

🔹نسبت گشتاور به اینرسی آن بالا است.

🔹در هر دو جهت کنترل سرعت چرخش آن دقیق است.

 

✔️معایب سرو موتور DC

🔹مجهز به جاروبک

🔹قیمت آن گران است.

🔹دارای محدودیت سرعت است.

🔹در هنگام گرد و خاک کار کرد مناسبی ندارد.

🔹امکان گرم شدن آن بیش از حد است.

ُرو پک با ورودی برق dc

سرو موتور AC

این نوع موتور الکتریکی را زمانی مورد استفاده قرار می‌دهند سطح توان بسیار پایین باشد. همین مسئله موجب شده است که این نوع سرو موتور یاسکاوا کاربرد بیشتری نسبت به نوع DC داشته باشند. از ویژگی‌ها و مزیت‌هایی که در این موتور الکتریکی یاسکاوا دیده می‌شود این است که از نظر سیم پیچی از ساختار بسیار محکم‌تری نسبت به نوع DC برخوردارند، نیاز به نگهداری دائم ندارند چرا که به منظور کموتاسیون، جاروبکی در آن وجود ندارد، آرمیچر این الکتروموتور می‌تواند با محیط تبادل گرمای بهتری داشته باشد چرا که عایقی در اطراف آن وجود ندارد، در این نوع سرو موتور یاسکاوا قطر آرمیچر قابل تغییر می‌باشد. می‌توان در جهت کاهش لختی آن، آن را در اندازه بسیار کوچک انتخاب نمود. 

 

🔸مزایای سرو موتور AC 

✔️برای توان‌های کم مناسب هستند.

✔️دارای ساختاری مستحکم و در عین حال ساده

✔️معمولا در ابعاد کوچک ساخته می‌شوند.

✔️در هر نوع محیطی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

✔️هزینه نگهداری و تعمیر آن پایین است.

بازده بسیار مناسب در حد 90%

✔️امکان کنترل موقعیت دقیق

✔️عملکرد آن بسیار آرام و بدون صدا است و لغزشی در آن وجود ندارد.

✔️بیش از حد گرم نمی‌شود.

✔️برای کارهای کوچک مناسب است.

 

🔸معایب سرو موتور AC 

✔️کنترل به نسبت پیچیده‌ای دارد.

✔️برای سرعت‌های بالا مناسب نیستند.

✔️کاراکترهای غیر خطی

✔️برای توان‌های بالا مناسب نیستند.

بهترین سرو موتور های یاسکاوا در یاسکاوا الکتریک با ولتاژ های مختلف

کاربرد سرو موتور

می‌توان گفت در هر محیطی که الکتروموتورها کاربرد داشته باشند از سرو موتور یاسکاوا هم استفاده می‌شود. گفتنی است که قیمت آن‌ها به نسبت الکتروموتورها بسیار بالاتر است و فقط در مکان‌هایی که کار به وسیله الکتروموتورها به خوبی انجام نمی‌شود و در عین حال به سرعت عمل بالا و دقت بالایی احتیاج خواهد بود، از آن‌ها استفاده می‌شود. البته سرو موتورها کاربردهای دیگری همچون موارد زیر دارند:

🔹دستگاه‌های پزشکی

🔹ماشین آلات نساجی

🔹سینماهای 3 و 5 بعدی

🔹ماشین آلات چاپ

🔹دستگاه‌های CNC فلزات، طلا و چوب

🔹دستگاه‌های تزریق پلاستیک

🔹ماشین آلات و دستگاه‌های تولید قطعات الکترونیک و کلی کاربرد دیگر

کاربرد های مختلف سرو موتور

 لازم است بدانید که می‌توانید خرید خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه یاسکاوا الکتریک هم انجام دهید. 

برای ارتباط با کارشناسان ما با شماره زیر تماس حاصل کنید. ☎️

📝سرو موتور چیست و آیا از عملکرد این سرو موتورها راضی بوده اید؟؟ لطفا نظرات خودتون را با ما به اشتراک بزارید.👇👇

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
0
دیدگاه‌های نوشته

*
*