یاسکاوا الکتریک | نمایندگی یاسکاوا (Yaskawa) و Omron در ایران

اینورتر چیست

اینورتر چیست
امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 13 میانگین: 5]

اینورترها را با نام های مختلفی می شناسند برای مثال درایو، درایو موتوری، کنترل دور موتور، درایو AC، اینورتر، درایو سرعت قابل تنظم، میکرو درایو و … این دستگاه جریان مستقیم DC را به جریان متناوب AC تبدیل می کند. این درایو را در اکثر لوازم خانگی و صنعتی که در آن ها حرکت وجود دارد، مورد استفاده قرار می گیرد برای مثال لوازمی همچون پمپ آبی خانگی، ماشین لباسشویی، آسانسورهای خانگی و صنعتی، کولر گازی، یخجال و … را می توان نام برد. لازم است بدانید اینورترها شامل قطعات متحرک نمی باشد و در طیف وسیعی از ابزارها مورد استفاده قرار می گیرد. اینورتر نوسان ساز الکترونیکی قدرت بالا می باشد و نام گذاری آن به این دلیل است که می تواند عمل عکس مبدل برق AC به DC  را نیز انجام دهد.

 این درایوها بر اساس ورودی به دو دسته تکفاز و سه فاز دسته بندی می شود ناگفته نماند که خروجی همه آن ها سه فاز است. برای درایو هایی با توان بالای 3 اسب فقط از ورودی سه فاز استفاده می شود. اما برخی از آن ها با توان پایین که دارای هشداری مبنی بر عدم استفاده از آن ها برای روشن کردن لامپ های فلورسنت معمولی میباشد. علت وجود این هشدار خازن است، خازن تصحیح توان که به صورت موازی با لامپ وصل شده است که با برداشتن این خازن مشکل بر طرف می شود. برخی از ویژگی هایی که این با استفاده از این درایو می توان نام برد کاهش مصرف انرژی، کاهش جریان راه اندازی، کاهش هزینه برق، طول عمر بالا، امکان تغییر سرعت موتور، امکان تغییر جهت حرکت موتور، داشتن حفاظت در برابر اضافه بار ، برنامه ریزی کردن حرکت، ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور، امکان کار کردن موتور در شرایطی که ولتاژ ورودی متغیر است و …  

فروشگاه اینترنتی یاسکاوا الکتریک از بهترین شرکت های تولید کننده اینورتر یاسکاوا می‌باشد.
جهت آشنایی با اینورتر یاسکاوا  روی آن کلیک کنید.

انواع اینورتر

معمولا اینورتر ها را بر اساس پارمترهایی همچون منبع، نوع سیم بندی، موج خروجی و … تقسیم بندی می کنند.

» اینورترهای موج موبع: گفتنی است که شکل موج خروجی ولتاژ برای این سری اینورتر به شکل مربع می باشد. در واقع این مدل در بین انواع اینورترها معمولا کمترین کاربرد را دارند لذا بیشتر وسایل خانگی به شکل موج سینوسی طراحی و تولید شده اند. مادامی که یک وسیله با ولتاژ موج سینوسی کار می کند اما ما از درایوی با ولتاژ موج مربعی برای آن استفاده کنیم، قطعا دستگاه آسیب خواهد دید. قیمت این اینورترها ارزان می باشد لذا موارد استفاده از آن کم است، بیشتر برای دستگاه هایی با طراحی ساده که از موتور یونیورسال استفاده می کنند، به کار برده می شوند.  

» اینورتر موج سینوسی: شکل ولتاژ خروجی این درایو سینوسی است و مزیتی که دارد این است که تقریبا در تمام لوازم خانگی ها به کار برده می شود لذا تمام لوازم بر اساس موج سینوسی کار می کنند با توجه به این مسئله می توان گفت که بهترین خروجی را می دهد و ما مطمئن هستیم که دستگاه به صورت صحیح کار می کند. از آن جایی که این درایو بیشترین استفاده را دارد گران قیمت تر هم می باشد.

» اینورترهای موج سینوسی اصلاح شده: در واقع این درایو دارای ساختاری پیچیده تر از نوع موج مربعی می باشد ولی ساختار آن نسبت به موج سینوسی ساده تر می باشد. در رابطه با خروجی این نوع درایو باید بگوییم که نه کاملا شبیه به سینوس است نه کاملا شبیه به مربع، اساسا می توانیم بگوییم که چیزی ما بین موج مربعی و موج سینوسی می باشد.

در حالت کلی میتوان گفت که دسته اصلی اینورترها عبارت اند از اینورترهای منبع جریان CSI ، منبع ولتاژ VSI، منبع امپدانسی ZSI .    

کاربرد اینورتر

در واقع در هر عملی که با الکتروموتور سرو کار داشته باشد، از اینورترها نیز استفاده می شود. مثلا پمپ آب که در ساختمان ها مورد استفاده قرار می گیرد، می توان سرعت گردش آنرا مطابق بر اساس تعداد شیر های باز و در حال استفاده کم و زیاد نمود تا در مصرف آب صرفه جویی هم به عمل بیاید. اساسا این درایوها در صنعت کاربرد فراوانی دارند مثلا برخی از آن ها در آسانسور ها کاربرد دارند و برخی دیگر در صنایع کشاورزی و … مورد استفاده قرار می گیرند. اساسا درایو ها در برق شهری و مصارف تجاری و صنعتی به کار برده می شوند.

 لازم است اشاره کنیم که مشکل اصلی جریان AC این است که نمی توان آن را برای آینده ذخیره نمود. به همین دلیل جریان AC را به جریان DC تبدیل می کنند و سپس در باتری ذخیره می شود و زمانی که به جریان AC احتیاج داشته باشند، جریان DC که قبلا ذخیره شده است به جریان AC تبدیل می شود و تا در دستگاه هایی که به جریان AC احتیاج دارند، استفاده شود. معمولا به منظور تبدیل جریان DC به انواع جریان AC با تعداد فاز، ولتاژ، فرکانس های متفاوت استفاده شود.

 سایر کاربرد های این محصول عبارت اند از امكان تغییر سرعت موتور، امكان تغییر جهت حركت موتور بدون نیاز به کنتاکتور، ایجاد سرعت بیشتر از سرعت نامی موتور، UPS، کوره های القایی، جبران کننده های توان راکتیو، کاهش انرژی مصرفی، استفاده به عنوان راه انداز موتور الکتریکی و در نوار نقاله، میکسر و اسکرودر و … با توجه به نیازتان می توانید که نوع اینورتر را خریداری کنید در زمان خرید حتما به کیفیت و برند محصول دقت کنید تا بتوانید که بهترین عملکرد را شاهد باشید و با گذر زمان مجبور به تعمیر یا تعویض آن نشوید.  

طرز کار اینورتر

در رابطه با عملکرد اینورترها باید بگوییم که جریان مستقیم برق DC را به جریان متناوب AC تبدیل می کند. به عبارت ساده تر درایوها برق AC شهری را که دارای ولتاژ 220 ولت است و فرکانس آن 50 هرتز می باشد را در ابتدا به برق DC تبدیل می نماید بنابراین آن را به برق متناوب AC به میزان ولتاژ و فرکانس مورد نیاز تبدیل میکند از طرفی هم گردش موتور شتاب به صورت مستقیم با فرکانس و ولتاژ موتور ارتباط دارد و به هر اندازه ای که ولتاژ و فرکانس آن بیشتر باشد، سرعت آن هم بالاتر می شود. هر زمانی که بار موتور الکتریکی به فرکانس و ولتاژ کمتر نیاز داشته باشد، از اینورترها برای کم کردن فرکانس و ولتاژ آن استفاده میشود، برای کاهش سرعت موتور الکتریکی هم از اینورترها استفاده می‌کنیم. به عبارت دیگر اینورترهای مکانیکی قدیمی، به زبان ساده متشکل از یک واحد سوئیچینگ متصل به یک مبدل الکتریسیته می‌باشند..

 ترانسفورمر که با استفاده از دو سیم پیچ و به دور یک هستۀ مشترک آهنی پیچیده شده ‌اند، ولتاژ پایین AC را به ولتاژ بالای AC تبدیل می‌کند و برعکس این کار را انجام می دهد. در واقع در یک مبدل مکانیکی، یا یک موتور الکتریکی و یا نوعی مکانیسم کلید زنی اتوماتیک، جهت جریان مستقیم ورودی را به سادگی، با برعکس کردن اتصالات، متناوب تغییر می دهد. این کار موجب می‌ شود در ثانویه جریان متناوب ایجاد شود . قطعه ‌ای که کار سوئیچینگ را انجام می ‌دهد تا حدودی شبیه به زنگ در الکتریکی کار می ‌کند. وقتی برق وصل می‌ شود، با تولید نیروی مغناطیسی کلید را کشیده و برای زمانی بسیار کوتاه قطع میکند. یک فنر کلید را به جای اولش بر می‌گرداند، در این حالت کلید دوباره وصل می‌شود و این فرایند دوباره تکرار میشود.

مزایای اینورتر

استفاده از درایو ها مزیت هایی را به دنبال دارد. یک ویژگی خوبی که اینورترها دارند عملکرد هوشمند آن ها می باشد؛ می تواند میزان باری را که به سمت موتور می رود را تشخیص داد و متناسب با آن ، به موتور فرمان جریان متناسب را صادر کند که بیشتر اوات این جریان از جریان نامی موتور کمتر می باشد . برخی از مزیت های استفاده از اینورتر ها عبارت اند از:

  1. کاهش جریان راه اندازی برق که دوام و افزایش طول عمر موتور را به دنبال دارد.
  2. صرفه جویی در مصرف انرژی الکتریکی و کاهش هزینه ها
  3. امکان هوشمند سازی و برنامه ریزی برای حرکت موتور .
  4. روشن و خاموش کردن موتور بدون نیاز به قطع و وصل برق اصلی
  5. بالا بردن عمر قطعات مکانیکی بعد از موتور به علت کاهش ضربه های مکانیکی در قسمت های مختلف موتور و تجهیزات حرکتی به دلیل راه اندازی نرم موتور .
  6. افزایش سرعت بیشتر از سرعت نامی در موتور
  7. ایجاد محافظ در برابر اضافه بار و در نهایت جلوگیری از سوختن موتور
  8. امکان عملکرد موتور در شرایطی که ولتاژ ورودی به آن مدام در حال تغییر می باشد و حفاظت از موتور در برابر افزایش ناگهانی ولتاژ

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 13 میانگین: 5]
1
دیدگاه‌های نوشته

*
*

    کیان مهر ژوئن 10, 2022 پاسخ

    محصولات اصلی یاسکاوا را به همراه ضمانت از شرکت کیان کنترل نیک نمایندگی یاسکاوا در ایران بخواهید.