یاسکاوا الکتریک | نمایندگی یاسکاوا (Yaskawa) و Omron در ایران

خطاهای اینورتر

خطاهای اینورتر
امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 4]

علم همچنان رو به پیشرفت است و ما نیز شاهد پیشرفت های عظیم در عرصه های گوناگون هستیم. حال اینکه این پیشرفت علم باعث رشد و ترقی ما در تمامی صنایع و حتی ارایه خدمات و سیستم ها نیز شده است. برخی از تجهیزات و صنایع مجهز به بسیاری از سیستم های خاص می باشند. حال اینکه این سیستم ها می توانند شامل، خطاها، هشدارها، اخطار و یا دیگر موارد باشد. خطاهای اینورتر نیز نمونه ای از این سیستم ها هستند که نشان دهنده یک نوع خطای خاص در سیستم‌ می باشند.

دستگاه اینورتر چیست

اینورتر، همان دستگاه مبدل برق الکترونیکی می باشد که با قابلیت بالایی به تولید می رسد. حال اینکه وظیفه این دستگاه تبدیل جریان مستقیم (DC) به جریان متناوب (AC) است. اما جریان متناوب ایجاد شده با توجه به نوع نیاز در هر ولتاژ و فرکانسی که هست با کمک ترانسفورماتور مناسب و مدارها کنترل خواهند شد. این دستگاه خود قطعه متحرک نداشته و می توان آن را در انواع و اقسام تجهیزات کاربردی به کار برد. اما یک اینورتر نیز وقتی خطا می دهد که در سیستم یک مشکل حفاظتی اتفاق بیفتد. حال این مشکل نیز می تواند شامل؛  اضافه جریان، اضافه بار، اضافه گرما، قطعی فاز ها یا هرگونه مشکل دیگر باشد. خطای اینورتر نیز با کمک کدها نمایش داده می شوند. البته که برخی از مهمترین کد خطاهای اینورتر شامل کد خطای دلتا، خطای اینورتر دانفوس، خطای اینورتر LS، خطای اینورتر یاسکاوا، خطا اینورتر زیمنس، خطای اینورتر ABB و کد خطای اینورتر هیوندا می‌باشد.

آموزش انواع خطاهای اینورتر

پیشنهاد یادگیری بیشتر؛ علت بوق زدن اینورتر

انواع خطاهای اینورتر

همانگونه که اشاره شد، اینورتر یکی از قطعات مهم و کاربردی است که وجود آن در تجهیزات الکترونیکی حیاتی می باشد. حال اینکه این اینورتر خود شامل انواع خطاهای گوناگونی می باشد که هر یک با توجه به بروز اتفاق خاصی ممکن است رخ دهد. چنانچه نیز خطایی رخ دهد شما کد خطاهای اینورتر را مشاهده می کنید. حال این لیست خطاهای انواع اینورتر شامل:

خطای GF

خطای GF

اتصال به بدنه می‌باشند. معمولا اینورتر را بدون هیچگونه موتوری امتحان خواهند کرد و چنانچه مشکل مورد نظر باقی مانده باشد، ، به دلیل خطای سخت افزاری اینورتر خواهد بود. حال اگر نبود خطا بدون موتور باشد تنها با اتصال موتور این خطا را می‌توانیم مشاهده کنیم. در این صورت قطعا، مشکل از نشتی موتور یا حتی وجود عیوبی در کلاف ها است. پس بایستی ابتدا موتور و حتی سیستم سیم کشی آن بررسی گردد. اما ما با انواع خطاهای اینورتر مواجه هستیم که هر یک قطعا اهمیت و ارزش بسیار زیادی دارند.

خطای OV

خطای OV

یکی از انواع خطاهای اینورتر شامل خطای ov می‌باشد. در صورتی که چنین خطایی در دستگاه رخ دهد، شما بایستی ابتدا ولتاژ ورودی را مورد بررسی قرار دهید که با این بررسی قطعا دستگاه در حالت نرمال خود قرار می‌گیرد. چنانچه بار زیاد به موتور وارد شود و حتی این موتور نیز متحرک باشد در این هنگام نیز به اینورتر دستور توقف داده شود، قطعا بار وارده باعث چرخش موتور می‌شود. به نوعی در موتور حالت ژنراتور رخ می‌دهد و موتوری که با کمک بار در حالت چرخش است، باعث تولید ولتاژ بالایی می‌شود. حال اینکه خازن های اینورتر نمی‌توانند ماکزیمم ۴۰۰ VDC را تحمل نمایند و قطعا این ولتاژ با حجم بالا باعث آسیب به آن ها می‌شود. پس در این هنگام مدار حفاظتی اینورتر فعال خواهد شد و در نتیجه خطای OV رخ داده و دستگاه با این خطا قطع خواهد شد. حال زمانی که ولتاژ مورد نظر بیشتر از حد مجاز باشد در زمان ایست، مشکل خاصی رخ نمی دهد و می‌توان زمان Dec را افزایش داد.

پیشنهاد یادگیری بیشتر؛ دانلود کاتالوگ های یاسکاوا

خطای LV

خطای LV

نوع دیگری از انواع خطاهای اینورتر شامل خطای LV می‌باشد. این نوع خطا مربوط به کاهش سطح ولتاژ است و بایستی ولتاژ ورودی را مورد بررسی قرار دهید در نتیجه باید اطمینان حاصل کنید که در شبکه افت ولتاژ وجود ندارد. حال اگر زمانی این برق شبکه‌ با افت ولتاژ مواجه شود، وجود می‌توان در بسیاری از اینورتر‌ها به مؤلفه‌های خاصی سطح تشخیص افت ولتاژ در قسمت داخلی را کاهش دهید. چنانچه این اتفاق رخ دهد، می‌توان اینورتر را به ازای سطح پایین تری از ولتاژ قطع کرد و قطعا در این صورت حساسیت آن نیز کاهش پیدا می‌کند.

خطای OH

خطای OH

یکی دیگر از انواع خطاهای اینورتر که در لیست خطاهای انواع اینورترها قرار دارد، خطای oH می‌باشد. در این صورت شما بایستی چگونگی کارکرد فن اینورتر را در حین عملکرد مورد بررسی قرار دهید. حال چنانچه فن به خوبی عمل نکرد شما بایستی این فاکتور مورد نظر را مورد بررسی قرار دهید. حال اگر فن به خوبی عمل کرد، جریان اینورتر را بایستی مشاهده کنید و چنانچه نیز زمانی جریان بیش از حد مجازی که باید بود قطعا مشکل مکانیکی یا باز زیادی در آن وجود دارد. حال اگر جریان از حد مجاز خود بیشتر شود، یعنی فضای اطراف اینورتر بسیار گرم است و بایستی از یک فن خارجی استفاده کنید.

خطای OC

خطای OC

از دیگر کد خطاهای اینورتر می توان به خطای OC اشاره کرد که نشان دهنده اضافه جریان خروجی است. این خطا می‌تواند تحت تاثیر دلایل مختلفی رخ دهد و با در نظر گرفتن تک فاز یا سه فاز بودن اینورتر، بایستی ابتدا سربندی موتور را مورد بررسی قرار داد. پس از این سربندی ها و سیم کشی موتور جهت اطمینان از پیش نیامدن قطعی یا اتصال کوتاه بایستی مجددا آن را بررسی و  بازبینی کنید. حال اگر در سیستم خود از ترمز مکانیکی استفاده کرده باشید بایستی با دقت بالایی بررسی گردد. بهتر است ابتدا گشتاور را افزایش داده و موتور را از اینورتر جدا کنید. حال اینورتر را مجددا به تنهایی راه اندازی کنید، چنانچه باز خطا رخ دهد قطعا دز سخت افزاری اینورتر مشکلی وجود دارد. اما اگر خطایی رخ نداد بایستی این بار شما خطا بار را از موتور جدا کنید. حال شما بایستی تنها موتور را به کمک اینورتر اتصال دهید حال نیز فرکانس را روی ۵ هرتز تنظیم نمایید. اگر حرکت شافت موتور واضح بود سالم اینورتر است و اما در غیر این صورت اینورتر خراب می‌باشد.

خطاهای اینورتر دلتا DELTA

خطاهای اینورتر دلتا ممکن است در محل قابل حل باشند، اما تعدادی از خطاها نیز وجود دارند که در محل قابل حل نیستند و می‌بایست برای رفع آن ها به واحدهای خدمات پشتیبانی فرستاده شوند. در زیر به چند نمونه از این خطاها اشاره می‌شود.

خطاهای اینورتر دانفوس

اینورتر دانفوس در انواع مختلفی تولید می‌شود که هر کدام برای کاربر خاصی با تخصص لازم می‌باشد و متناسب با نیاز از آن ها استفاده می‌شود. در زیر به چند مورد از خطاهای این نوع از اینورتر اشاره می‌شود.

خطاهای اینورتر LS

این نوع اینورتر مانند انواع دیگر آن درمدل های مختلفی تولید میشود و کارآیی بالایی دارد که هر مدل آن برای کاربر خاصی کارآیی دارد. اما بروز خطا هم در آن محتمل است. در زیر بخ چند مورد از خطاهای آن اشاره می شود.

خطاهای اینورتر YASKAWA

خطاهای اینورتر یاسکاوا مانند انواع دیگر اینورترها م‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در زیر به چند نمونه از این خطاها اشاره می‌شود:

خطاهای اینورتر زیمنس

خطاهای اینورتر زیمنس نیز مانند دیگر اینورترها ممکن است در محل قابل رفع باشد، اما گاهی اوقات نیاز به ارسال به خدمات پشتیبانی است. در زیر برخی از این خطاها نام برده شده‌اند.

خطاهای اینورتر ABB

این نوع اینورتر یکی از پرکاربردترین و کارآمدترین اینورترها محسوب می‌شود، اما با این وجود بروز خطا در آن محتمل است. در زیر چند نمونه از انواع خطاهای این نوع از اینورتر آورده می‌شود.

خطاهای اینورتر هیوندای

خطاهای اینورتر هیوندای نیز مانند انواع دیگر اینورترها ممکن است قابل تعمیر و رفع در محل باشد و در اغلب موارد هم نیاز به ارسال به خدمات پشتیبانی داشته باشد. حال به چند مورد از این خطاها اشاره می‌کنیم.

مطالعه بیشتر در مورد اینورتر‌ها:

امتیاز ما
برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 4]
0
دیدگاه‌های نوشته

*
*